Tigáz szívatás – Add tovább!

Telefon: gázóra ellenőrzés, mikor? Éppen itthon vagyok most jó.
Beengedem Őket, ketten vannak. Kb. 1 m távolságból szemrevételezi a gázórát, majd ezt mondja: ” a következőt fogjuk tenni: a gázórát levesszük és kontrol mérést csinálunk.” Kontrol mérés: tűrés határon belül. Mi közben az egyik matat a gázórával, fényképezi , a másik papírokat tölt ki, kérdéseket tesz f…el , aláírat, jegyzőkönyvez. Majd a következő mondat: “ezt a gázórát szakértői vizsgálatra küldjük mert nem eredeti a plomba” – MI VAN ? Gyorsan szemügyre veszem a gázórám és a kontrol gázóra plombáját, ránézésre teljesen egyformák! Amikor ezt szóvá teszem a válasz: a plomba hátulja nem olyan mint az eredetié. A 8 aláírandó papír egyike: “a számláló melletti OMH plomba az eredetitől eltér” – természetesen ezt nem írtam alá.
Miután elmentek rossz érzésem támadt, a neten rákerestem…. két másodperc múlva rádöbbentem: sz@rban vagyok , védekeznem kell… A gázóra levétele egyenlő a meggyanúsításoddal, hogy lopod a gázt! Az ellenőrzést végző minden “rossz” gázóráért jutalékot kap a Tigáztól!!! Ha a szakértő hibás gázórát állapít meg, kifizettetik veled a 32 000 Ft-os szakértői díjat és 500 000 Ft büntetést. A jelenlegi jogállás a szolgáltatót védi, a vétlen fogyasztót nem. A Tigáznak 9 milliárdos a kára a gázlopásokból minden módszer megengedett ennek csökkentésére… Azt ajánlják, erre a szakértői vizsgáltra vidd a saját független szakértődet akit a bíróság is elfogad és ügyvédet! REMEK!
Előkerestem azt a két héttel ezelőtti fényképet, amit a gázóra leolvasó kért a gázóráról. A fénykép kb. 30 cm távolságból készült teljesen jól kivehető a plombán a címer rajzolata.
Mégegyszer megpróbáltam visszaidézni a történteket…ezek már úgy jöttek ide, hogy a gázórát elviszik.
1 m távolságból a “szaki” nem láthatta a plomba “eredetiségét”! Azt, hogy milyen a plomba hátulja, csak a levétel és a kontrol mérés után tükörrel nézte meg! Nem néztem folyamatosan a gázórát, mivel a másik folyamatosan szóval tartott a papírok kitöltésével. A levétel és a gázóra bedobozolása között volt lehetősége a másiknak sérüléseket okozni . Arra is kísérletet tettek, hogy a helyiségből eltávolítsanak, kérték a gázterveket!?!

Hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, fényképezd le a gázórádat, úgy hogy a plombák jól láthatók legyenek, a hátsó ill. alsó részét tükörből! Ne engedd be őket, csak előzetes egyeztetés után! Készítsd elő a fényképezőgéped, vagy videót és minden részletet dokumentálj. A gázóra levétele és a bedobozolás között egy másodpercre se vedd le a szemed a gázóráról, papírok kitöltése csak utána.
Ha ennek a gázórának bármi baja lenne, csak is kizárólag levételkor a szerelő okozhatta!

Az elmúlt három napban több mint 80 bejelentés érkezett a fogyasztóvédelemhez hasonló panasszal !

Javasolom add tovább, mert ez bárkivel megtörténhet.

2 Hozzászólás

  1. Farkas Jánosné says:

    Ebben az országban sajnos a cél szentesítette az eszközt,ami teljességgel etikátlan, cinikus.A közüzemi szolgáltatók hatalmi tébolyban szenvednek és a nemlétező veszteségeiket a fogyasztókon verik le.
    Szerintem meg kell fogadni a cikkben szereplő tanácsokat és résen kell lennünk az ilyen tobzódások elkerülése érdekében.

  2. Jávor Kornél Ákos says:

    Leolvasó voltam rengeteg panaszost halgattam végig Nekem is leszerelték szakértő vizsgálta kiszámláztak 25 ezret megreklamáltam lett 12 ezer még nem tudtam kifizetni de nem is akarom irok én is a fogyvédelemnek

Válasz

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>