Súlyos betegségek megelőzése! – Add tovább!

A klímaberendezések hatalmas szolgálatot tudnak tenni nagy hőség idején!
DE! Ne felejtsük el, hogy súlyos betegségek forrásai is lehetnek megfelelő karbantartás/tisztítás nélkül.

Íme 3 olyan komoly betegség, amit a család nyári kedvence okozhat; 

1. Légiós betegség

A légkondicionálóban olyan kórokozó is megtelepedhet, amely szélsőséges esetben halált is okozhat. A Legionella baktérium a légkondicionáló hűtővizében szaporodik el, ha az nincs előírásszerűen tisztítva. A mikroorganizmus A típusos tüdőgyulladáshoz vezethet – a betegség évente 20 ember halálát okozza hazánkban.

Tünetei:

- köhögés
- magas láz
- mellkasi fájdalom
- influenza szerű tünetek

A Legionella baktérium által okozott betegségnek van enyhébb változata, ami csak influenza szerű tünetekkel jár. Lehet, hogy Ön is átesett már ilyen fertőzésen, hiszen a legtöbb esetben ki sem vizsgálják mi okozza a bajt. Komoly veszélyt az jelent, ha nem múlik a betegség, sőt légzéssel kapcsolatos problémák is felmerülnek. A magas láz, a hidegrázás, a nehéz, fájó légzés mind a baktérium okozta gyulladás tünetei. Egészséges szervezetnél antibiotikum-kúrával sikeresen gyógyítják a légiós betegséget. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az első tünetek jelentkezésekor orvoshoz forduljunk.

2. Aspergilliózis, gombás fertőzés

A légkondicionáló tisztításánál is körültekintőnek kell lenni. Nem elég a vizet, a szűrőt cserélni, az a biztos, ha az egész rendszert fertőtlenítjük. A gombák ugyanis bármilyen kicsi, nedves területen szívesen megtelepednek. Különösen nagy veszélyt jelent az Aspergillius, ami igen elterjedt gombafaj. A spórák belélegzésével a szervezetbe juthat az élősködő, ami a levegővel közvetlen érintkező helyeket szereti. Így a tüdőbe, az orr- és arcüregbe fészkeli magát.

Tünetei:  

- véres köpet
- nehézlégzés
- mellkasi fájdalom
- az orr- és arcüregben érzett fájdalom

A fertőzés kezdeti időszakában nem okoz tüneteket, ahhoz a gombának el kell terjednie a szervezetben. Ha a fent említett jeleket tapasztalja, mielőbb forduljon orvoshoz. A pontos diagnózis felállításához röntgenre lesz szükség – a sugarak segítségével pontosan kimutatható, hogy a gomba mely területeken burjánzott el. Ezt követően az orr- és arcüregből kikaparják az érintett részt, és csepp formájában antibiotikumot adnak. A tüdőben csak akkor van szükség külső beavatkozására, ha veszélyes helyen, nagy ér közelében telepedett meg a gomba.

3. Ízületi megbetegedések

Nagyon körültekintően kell ahhoz beállítani a hőmérsékletet, hogy ne válljon könnyen átokká a klíma által enyhülést hozó hideg levegő. Az ízületi megbetegedések ma már nem csak az időseket érintik, a hűtőberendezéseknek köszönhetően. Ugyanis nyáron folyamatos sokkhatás éri a szervezetet, ami akár reumát is okozhat.

Tünetei:

- a bőr égő érzése
- izületi és izomfájdalom
- korlátozott mozgásképesség

A hideg hatására az erek összehúzódnak, ami miatt a keringés nem működik megfelelően, a szövetek nehezebben jutnak oxigénhez. Amíg nem alakul ki komoly baj, a szövetek károsodását megfelelő kezeléssel, tornával helyre lehet állítani. A reumát maradéktalanul gyógyítani nem tudják, csak a tüneteket enyhítik, az állandósult fájdalmat csökkentik. Épp ezért fontos hogy a kinti hőmérséklethez képest csak öt fokkal legyen hűvösebb a klímatizált helységben.

Ha egy megbízható szerelőre lenne szüksége, keressen minket a közösségi oldalakon!
Legyen az ismerősünk (mivel az ember az ismerősének olcsóbban dolgozik), jelentős kedvezményekkel elvégeztetheti velünk a szükséges cseréket, javításokat.

Amennyiben elégedett volt szolgáltatásainkkal, ossza meg ezt az információt ismerőseivel, barátaival!

Vízgázfűtésszerelés.hu
A hiteles lakossági szolgáltató !

Válasz

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>