Fűtésszerelés

Nem indul be? Letilt? Hieroglifákat jelez?

Fűtés szerelés alatt vállaljuk többek között az alábbi munkákat rövid határidővel, anyag beszerzéssel és teljes körű garanciával.

  • Fűtés korszerűsítés
  • Gáz fűtés és központi fűtés szerelés
  • Napkollektoros rendszer tervezése
  • Padló fűtés beszerelése
  • Radiátorok cseréje, szerelése
  • Fűtésrendszerek és készülékek karbantartása, javítása, cseréje.

Sürgős esetben keresse fel Gyorsszolgálatunkat!

cirkoA fűtési szezon elején, ne feledjék a gázkészülékeik használat előtti/közbeni karbantartását, átvizsgálását gáz szerelő szakember által.

Sok esetben a karbantartás alkalmával derül fény az elavult készülékek és kémények hibáira, ami lehet akár életveszélyes is, mint például a nagy mennyiségben a lakótérbe visszajutott égéstermék is. Ez esetben azonnali és szakszerű csere vagy javítás szükségeltetik az életveszély elhárítása érdekében.

A fűtési szezon előtti átvizsgálások alkalmával célszerű a radiátorok ellenőrzése is, főképpen az új építésű lakóházakban, és az új fűtés rendszer kiépítése után, hogy az esetleges „levegős” működést – mely akár a kazánok folyamatos leállásához, gazdaságtalan működéséhez és meghibásodásához, valamint anyagi kárhoz vezethetnek – megszüntessük.

A fűtésrendszerekben nagy nyomáson kb. 65 C°-on kering a víz, ezért házilag történő szakszerűtlen javítása komoly égési sérülésekhez vezethet! Forduljon minden esetben szakemberhez!

Fűtés korszerűsítés:

A fűtés korszerűsítés, víz- fűtés szerelés, víz- gázszerelés, egy lakásfelújítás során előtérbe kerülhet. A fal mentén szegélyként meghúzódó szalagradiátor jó megoldás lehet. Alig lehet észrevenni ezt a fajta fűtést, és mivel nem a szoba levegőjét, hanem a falat melegíti fel, így a falakról visszasugárzó hő már alacsonyabb hőmérsékleten is a megszokott hőérzetet biztosítja, ami 10-20%-os energia- megtakarítást eredményezhet. További előny még, hogy bármely már meglévő melegvizes fűtőrendszerre könnyen csatlakoztatható.

Fűtés korszerűsítés tervezésekor szóba jöhet a padlófűtés és a radiátor fűtés is. A padló fűtés az alacsony hőmérsékletű, sugárzó fűtések közé tartozik. A padlófűtéssel ellátott helyiségekben a meleg a 29C°-os padlóról sugárzik felfelé, kellemes és egyenletes hőmérsékletet biztosítva a tartózkodási zónában. 2 méter fölött a hőmérséklet fokozatosan csökken, és a mennyezet közelében már csak 17- 18 °C. Radiátorral fűtött helyiségek esetében ez pont a fordítottja. Nagy belmagasságú lakótereknél ezért ez ideális megoldás.

Napkollektoros rendszer:

Magyarországon évente 200-210 napon keresztül süt a nap, ezt a rengeteg energiát a napkollektoros rendszer segítségével meleg víz készítésre, felületfűtésre, illetve medencefűtésre hasznosíthatjuk. A napkollektoros rendszer  az 1970-es években került alkalmazásra először Görögországban, gondoljunk csak egy görögországi nyaralás emlékére és idézzük fel, amint a tetőkön ilyen napkollektoros vízmelegítőket láthattunk!

Napenergia hasznosítás: A napkollektorok minden egyes négyzetméterre a napsütéses napokon 50 liter 50-60 °C-os meleg vizet képes szolgáltatni, függetlenül attól, hogy milyen évszakot írunk, hiszen ezek a berendezések a nap besugárzásának erősségére érzékenyek, a környezeti hőmérséklet csak kis mértékben befolyásolja teljesítményüket. A felhőzeten keresztül átszűrődő fényből a napkollektoros rendszer  annyi energiát képes hasznosítani, amennyi a víz 30-40°-os előmelegítéshez elegendő. A szikrázóan napos felhőzetmentes téli napokon is képesek magas teljesítmény leadására, így egy háztartás éves melegvíz-igényének 65-70 %-a állítható elő ingyen, illetve a megfelelő méretű napkollektor alkalmazása esetén fűtés rásegítésére vagy nyáron medence fűtésére is használható.

A szolártechnika egyaránt kínál alternatív lehetőségeket a már meglévő, illetve az új fűtés rendszer tulajdonosainak, üzemeltetőinek. A napenergia hasznosítás, egyszerű folyamat, és rendkívül környezetbarát energiaforrás, ráadásul a nap egész évben energiával látja el a fűtés rendszer egészét. A tetőn elhelyezett nap kollektor a környezetvédelem látható jele, és egyben az ingatlan értékét is emeli. Általános tapasztalatok azt mutatják, hogy a  fűtés korszerűsítés, egyben a  napkollektoros rendszer használata kifizetődik, hiszen nemcsak a környezetet óvjuk, hanem számláinkat is csökkentjük általa.

eco-korszeru

Amennyiben fűtés szerelő, napkollektoros rendszer kiépítő  munkánkkal kapcsolatban kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén.

Fűtésszerelő  tevékenységeink területei:

Budapest; I. kerület (Várkerület), II. kerület, III. kerület (Óbuda-Békásmegyer), IV. kerület (Újpest), V. kerület (Belváros-Lipótváros), VI. kerület (Terézváros), VII. kerület (Erzsébetváros), VIII. Kerület (Józsefváros), IX. Kerület (Ferencváros), X. kerület (Kőbánya), XI. Kerület (Újbuda), XII. Kerület (Újvidék), XIII. Kerület (Angyalföld), XIV. Kerület (Zúgló), XV. Kerület (Újpalota), XVI. Kerület (Cinkota), XVII. Kerület (Rákosmente), XVIII. Kerület (Pestszentlőrinc – Pestszentimre), XIX. Kerület (Kispest), XX. Kerület (Pesterzsébet), XXI. Kerület (Csepel), XXII. Kerület (Budafok-Tétény), XXIII. Kerület (Soroksár).